Extra wijde boord sokken

Deze extra wijde boord sokken zijn de bescherming voor uw opgezwollen kuiten en gevoelige voeten.

Comfort sokken

Onze wijde boord Comfort sokken zijn voorzien van een elastisch en fluweel zacht boord. Deze zijn zelfs nog iets wijder dan de apothekers sokken. De Comfort sokken bestaan uit 75% katoen, 22% polyamide en 3% elastaan. Door het elastaan is de sok blijvend elastisch. De sokken zijn van Duitse kwaliteit, zonder drukkende naad op de teen. Ook wel naadloos genoemd. Tot 40° machine wasbaar en verkrijgbaar in 5 kleur varianten. Leverbaar in de maten 35-38, 39-42, 43-46, 47-50.

Naft apothekers sokken

Medische diabetes sokken zijn gemaakt van 100% puur katoen en zijn anti bacterieel. Deze zijn voorzien van een losse boord, maar zakken niet af aangezien de ribbels in het boord. Ook zijn deze sokken erg geschikt voor mensen met oedeem voeten. Wij leveren deze apothekerssokken in voordelige 4 pak bundels in verschillende kleuren. Deze sokken zijn wasbaar op 40° en de witte zelfs op 90°. Door onze grote voorraad kunnen we altijd snel leveren in de maten 35-38, 39-42, 43-46, 47-50.

Suikerziekte

Sokken voor diabetici online bestellen? Als u suikerziekte ofwel diabetes mellitus heeft, is het van het grootste belang dat u uw voeten heel goed verzorgt. Bij deze verzorging horen uiteraard ook de juiste schoenen en minstens zo belangrijk, goede sokken. Gelukkig zijn er sokken voor diabetici verkrijgbaar die beschikken over specifieke eigenschappen. Deze sokken hebben een preventieve werking die u helpen om voetproblemen te voorkomen.

Voet problemen

Suikerziekte heeft onder andere tot gevolg dat de bloedvaten en de zenuwvezels in uw voeten beschadigd kunnen raken. Hierdoor stroomt er minder bloed naar uw voeten. Dit kan ertoe leiden dat u minder gevoel in uw voeten ervaart en is het mogelijk dat u ongemerkt wondjes en/ of blaren oploopt. Wondjes genezen dan minder snel en kunnen gemakkelijk ontsteken. Ook kunnen er druk- en eeltplekken ontstaan waaronder zich een ontsteking kan vormen. U doet er daarom verstandig aan uw voeten iedere dag te goed controleren. Als u wondjes ontdekt die u niet gevoeld heeft en die niet snel genezen, is het raadzaam hiervoor naar uw huisarts te gaan.

Voorzorgsmaatregelen

Zoals altijd geldt dat het voorkomen van problemen is beter dan ze te genezen. Behalve zorgen voor goede schoenen en sokken, bij voorkeur speciale gezondheidssokken, zijn er een aantal adviezen die u ter harte kunt nemen om uw voeten als diabetespatiënt gezond te houden. Loop niet op blote voeten, ook niet in huis, en controleer dagelijks of er niets in uw schoen zit waar u uw voet aan kunt bezeren. Zorg dat u voldoende beweging krijgt; dit stimuleert de doorbloeding van uw voeten. Als u moeite heeft met lopen, probeert u dan voetgymnastiek. Ook dit is goed voor uw voeten. Was uw voeten iedere dag met lauwwarm water en droog uw voeten zorgvuldig af, met name tussen uw tenen. Gebruik hiervoor een dunne zachte handdoek, zodat u er goed bij kunt. Zo beschadigt u de huid tussen uw tenen ook minder snel. Houd uw huid soepel door uw voeten dagelijks met een zachte crème in te smeren, maar smeer geen crème tussen de tenen. Neem liever geen voetbad. Uw huid kan hierdoor namelijk verweken en dit maakt de kans op wondjes groter. Let er bij het knippen van uw teennagels op dat u deze niet te kort knipt. U voorkomt hiermee dat de zijkant van de nagel in de teen kan gaan groeien. Zorg dat u altijd goed passende schoenen draagt die nergens knellen. Trek iedere dag schone sokken of kousen aan. Deze mogen niet te groot maar ook zeker niet te klein zijn. Let erop dat naden in uw sokken of kousen geen drukplekken veroorzaken. Als u kiest voor speciale diabetes sokken, weet u zeker dat uw voeten optimaal beschermd zijn.

Diabetes sokken zijn zo gemaakt dat ze geen drukplekken kunnen veroorzaken. Ze zijn ofwel naadloos of zijn voorzien van zogenaamde hand gekettelde naden die de huid van de voet niet irriteren. Speciale aandacht is er bij deze gezondheidssokken ook voor het voetklimaat. De stof is altijd van ademend materiaal gemaakt en zeer huidvriendelijk. Er zijn sokken zonder en sokken met boord. In het laatste geval is deze altijd comfortabel breed en knelt dus niet.

Ons assortiment sokken zijn voor diabetici geschikt. De sokken zijn verkrijgbaar in diverse kleuren en zijn er zowel voor dames als voor heren. Sommige sokken zijn bij wijze van extra bescherming voorzien van anti- bacteriële bestanddelen met een ontstekingsremmende werking. Eventuele gevoelige plekjes krijgen zo minder snel kans om uit te groeien tot grotere problemen. De diabetessokken van dames-heren-sokken.nl zijn overigens niet alleen voor diabetici, maar voor iedereen met gevoelige voeten geschikt. De pasvorm van deze sokken is namelijk dusdanig goed, dat deze ook door anderen zeer wordt gewaardeerd. Bij dames-heren-sokken.nl koopt u uw gezondheidssokken zonder zorgen, u mag ze namelijk altijd omruilen of retour sturen als ze niet bevallen. En u hoeft de deur niet uit voor uw sokken want ze worden comfortabel bij u thuisbezorgd.