medische-sokken

Medische sokken

Uw medische diabetes apothekers wijde boord sokken zijn de bescherming voor u opgezwollen en vooral ook gevoelige voeten.

Medische sokken, ook wel diabetes sokken of apotheker sokken genoemd. Deze sokken worden medische sokken genoemd omdat, deze sokken anders zijn dan normale sokken. Er zit geen elastiek in de boord, de boord knelt dus niet af. Maar zakt ook niet af, Dankzij de ribbels in de boord. Geen voelbare teennaad die wondjes zou kunnen veroorzaken. Deze sokken zijn al jaren een vertrouwd product, met vele tevreden klanten in Nederland, België, Duitsland en andere landen binnen de EU. Bekijk al onze medische sokken

Suikerziekte

Als u suikerziekte ofwel diabetes mellitus heeft, is het belangrijk dat u uw voeten heel goed verzorgt. Bij deze verzorging horen uiteraard goede schoenen maar ook zeker niet te vergeten...De juiste sokken. Gelukkig zijn er sokken bij ons te bestellen, die de benodigde eigenschappen hebben en daardoor veel voordelen bieden aan diabetici.

Reuma

Ik kreeg een mailtje van een klant die bij mij de medische apotheker sokken heeft besteld. Hier stond in: "Ik ben geen diabetici maar een reuma patiënt. Deze sokken werken tegen een probleem waar ik al jaren tegen aan loop. Namelijk het probleem waar veel reuma patiënten mee te maken hebben, het opgerolde sokken onder de voeten gevoel probleem. Ik had hier erg veel last van en is nu opgelost! Bedankt".

Voetproblemen

Suikerziekte kent vele klachten. Na hoofdpijn, misselijkheid of wazig zien, kan het onder andere tot gevolg hebben dat de bloedvaten en de zenuwvezels in uw voeten beschadigd kunnen raken. Hierdoor stroomt er minder bloed naar uw voeten. Dit kan er toe leiden dat u minder gevoel in uw voeten ondervind, juist dan is het mogelijk dat u ongemerkt wondjes en/ of blaren oploopt. Wondjes genezen bij suiker patiënten minder snel en kunnen gemakkelijk ontsteken. Ook kunnen er druk- en eeltplekken ontstaan waaronder zich een ontsteking kan vormen. U doet er daarom verstandig aan uw voeten iedere dag te goed controleren. Als u wondjes ontdekt die u niet gevoeld heeft en die niet snel genezen, is het raadzaam hiervoor naar uw huisarts te gaan.

Voorzorg

Je kan problemen beter voorkomen, dan genezen. Behalve zorgen voor goede schoenen en sokken, bij voorkeur speciale medische diabetes sokken. Zijn er nog een aantal adviezen die u ter harte kunt aannemen om uw voeten als diabetespatiënt gezond te houden. Loop niet op blote voeten, ook niet in huis. Controleer altijd of er niets in uw schoen zit voor u ze aan doet. Zorg voor voldoende beweging, dit stimuleert de doorbloeding van uw voeten. Als u moeite heeft met lopen, probeert u dan voetgymnastiek. Ook dit is goed voor de doorbloeding.

Wassen, drogen en knippen

Was uw voeten iedere dag met lauwwarm water en droog uw voeten zorgvuldig af, met name tussen uw tenen. Gebruik hiervoor een dunne zachte handdoek, zodat u er goed bij kunt. Zo beschadigt u de huid tussen uw tenen ook minder snel. Houd uw huid soepel door uw voeten dagelijks met een daarvoor bestemde crème in te smeren. Let er bij het knippen van uw teennagels op dat u deze niet te kort knipt. U voorkomt hiermee dat de zijkant van de nagel in de teen kan gaan groeien.

Naft Apothekers sokken

100% katoenen apothekers sokken van het merk Naft zijn anti bacterieel. Deze sokken hebben geen elastiek in de boord, zo dat ze niet knellen. Maar af zakken doen ze niet. Leverbaar zijn deze sokken vanaf maat 35 tot en met maat 50. In deze bundels zitten 4 paar apothekerssokken zonder voelbare teennaad en met een wijde boord. Gemaakt van 100 procent katoen, dus uitermate geschikt voor mensen met oedeem, diabetes of vocht ophopingen.

Ga naar de apothekers sokken